:: BACK ::

de 'stille' Queen

(Hitkrant, 1975 or 1976)
*Thanks Frances for your contribution

Bassist JOHN DEACON is de 'stille' Queen. Zoiets als Bill Wyman is bij de Rolling Stones: een onopvallende persoonlijkheid, zonder sterpretenties, die blijmoedig zijn aandeel levert zonder ooit op de voorgrond te willen treden. Maar... stille waters hebben diepe gronden!

Waneer je een willekeurige fan naar de namen van de leden van Queen vraagt, is John gegarandeerd de laatste die wordt genoemd. Erger nog: sommigen kennen zijn naam niet eens.

Het zal John Deacon een rotzorg zijn, want hoe meer hij in de anonimiteit kan leven, hoe liever het hem is. 'O, ik ben niet verlegen of zo, helemaal niet, ik ben alleen erg gesteld op een rustig leven.'

Rimpelloos
Het leven van John Richard Deacon, die op 19 Augustus 1951 te Leicester werd geboren, verloopt van het begin af aan rimpelloos. er zijn hoegenaamd geen problemen. John is altijd een ijverig student, waardoor hij door zijn ouwelui regelmatig wordt verwend met allerhande speelgoed, zoals een plastic gitaar, een Spaanse gitaar en een elektriese gitaar. Als kind al is John bezeten van muziek en het is dan ook niet verwonderlijk, dat hij al op veertienjarige leeftijd in een popgroep speelt.

Elektronika
Wanneer hij achttien is, verhuist john naar londen om aan het Chelsea College elektronika te studeren. daar ontmoet hij via een advertentie FREDDIE MERCURY en BRIAN MAY en opnieuw ziet hij zichzelf in de muziek verzeild raken.

Hoewel Queen direkt na het opnemen en uitbrengen van de eerste elpee enorme suksessen boekt, blijft John Deacon nog ruim een jaar verder studeren en werkt na zijn eindeksamen zelfs nog geruime tijd als onderwijzer.

Knutselaar
Pas als het tweede album inslaat als een bom en queen professioneel moet gaan draaien, geeft John zijn baantje op. dankzij zijn scholing op het gebied van elektronika, is john een onmisbaar element in het queengebeuren. Hapert er wat aan de apparatuur: John kan het verhelpen.

Trouwens: niet alleen met geluidsapparatuur is hij graag bezig, ook knutselt hij met entoesiasme aan oude auto's en radio's.

Gezin
Zijn grootste wens? "Het rustige leven, dat ik nu heb, kunnen houden! En hopelijk word ik nooit gedwongen om engeland te verlaten, om wat voor reden dan ook. ik ben helemaal bezeten van Engeland en zo'n uitstap als we binnenkort naar Amerika gaan maken (een paar maanden weg), drijft me al bij voorbaat tot wanhoop. Ik zit gewoon het liefste thuis met vrouw en kind. O, ik heb geen hekel aan het leven met Queen, ik ben er zelfs trots op een ?Queeniee te zijn, maar toch ben ik maar het liefste thuis. Als de groep ooit nog eens wordt ontbonden, vertrek ik onmiddelijk naar het platteland, om me daar in alle rust met m'n gezin bezig te houden."


:: BACK ::